Contact us

קורס בישול בטבע

מבשלים עם התנ"ך

 

קורס בישול בטבע

 

יוצאים יחד למסע שורשים קולינארי קדום של ריחות וטעמים

 

קורס בישול תמונת אווירה

לחצן

אוהבים אוכל, טבע, צבע, סיפור ואתגר? זה המסע עבורכם.

 

פארק נאות קדומים מזמין אתכם ל"מסע שורשים" מרתק וחוויתי בעקבות האוכל התנכ"י.

במשך הקורס נחקור ונלמד את הקשר בין העונה, החג וסמליותו של האוכל בחג.

המסע משתנה בהתאם לעונות השנה ומועד המפגש.

 

קורס שנתי בן 10 מפגשים, כ-שלוש שעות כל מפגש, ימי שישי בתחילת כל חודש בין השעות 9:00-12:00

בהדרכת ד"ר טובה דיקשטיין מומחית לבישול מהמקורות.

בכל מפגש נצא אל הטבע, אל המקורות למפגש עם המזונות העתיקים,

הסיפורים המרתקים ומאכלי החגים המסורתיים.

 

 

*ניתן להירשם לקורס מלא או לכמה מפגשים בודדים על פי בחירה.

 

המפגשים יכללו :

  • סיורים בפארק נאות קדומים המותאמים לעונה ולחג,
  • הרצאות
  • ליקוט צימחי מאכל ותבלין
  • פעילויות וחשיפה לטכניקות בישול כגון הכנת גבינה משרף של תאנה, הכנת פופקורן תנכ"י,  כתישת אזוב ועוד.
  • "פתיחת שולחן" - בישול בשטח, שיחזור מתכונים מהמקורות וארוחה משותפת.
  • בכל מפגש תינתן חוברת מתכונים.

למי מיועד הקורס:
לכל אוהבי אוכל, טבע וואתגרים חדשים. (אין צורך בידע מוקדם)

השתתפות מעל גיל 18

  

משך הקורס:
10 מפגשים שנתיים, כל מפגש כשלוש שעות. ניתן להרשם למפגשים בודדים על פי בחירה.

 

עלויות:

  • קורס מלא - 10 מפגשים 1000 ש"ח למשתתף (כולל ציוד וחומרי גלם)
  • מפגש בודד - 120 ש"ח למשתתף (כולל ציוד וחומרי גלם).
     

למידע נוסף והרשמה התקשרו: 08-9770758 או שילחו מייל: reut@neot-kedumim.org.il

 

תכני המפגשים ומועדים:

 

2.9.2016  מה בסל?.

הכרות עם שלושת המוצרים הבסיסיים בסל המזונות העתיק :  דגן, תירוש ויצהר והשפעתם על חיינו היום.

ביקור בגורן עתיקה, בגת ובבית בד טחינת קמח ברחיים קדומות ודריכת ענבים בגת.

ליקוט צמחי תבלין והכנת ארוחה משלושת המוצרים.

 

7.10.2016 חג האסיף.

בקור בתערוכת סוכות, הסבר על משמעותם החקלאית של חגי תשרי. פירות שבעת המינים.

הכרות עם התמר -האם הדבש בשבעת המינים הוא דבש תמרים? חרובים – הכנת דבש חרובים.

ליקוט זיתים וצמחי תבלין לכבישה על פי מתכון רומאי קדום.

ארוחת פירות ומאכלים עתיקים לחג הסוכות.

 

4.11.2016 – המלחמה על הלחם.

מן הכוסמת אל הכוסמין - הכרות עם דגני הבר והדגנים הקדומים של ארץ ישראל.

התנסות בחריש בחמור וזריעה של  אם החיטה, חיטת דורום, שעורה.

סוגי הקמח וערכיהם התזונתיים – קיבר (מלא), נקי, סולת.

הכנת מאכלי דגן קדומים: רקיקים, חביתים וניקודים.

 

2.12.2016 פך השמן.

ביקור בגינת צמחי השמן והפתילות ובתערוכת השמנים והפתילות.

מסיק והפקת שמן בבית הבד ובאופן עצמאי. סיפור חג החנוכה באזור מודיעין.

מה בין סופגניה לסופגנין? הכנת שמנים מתובלים בצמחי תבלין ומאכלים מטוגנים בשמן.

 

6.1.2017 – מתכונים לרפואה וארוחת נבטים

הכרות עם צמחי הבר האכילים הראשונים, ליקוט נבטים.

ליקוט צמחי רפואה והשוואה בין המחקר המודרני לחוכמתם של רופאי העבר.

ביקור בתערוכת צמחי רפואה,

הכנת מתכונים רפואיים וארוחת נבטים.

 

3.2.2017  טו בשבט ו"ירקות השדה"

גלגולו של חג – הסבר על מהותו החקלאית של חג טו-בשבט.

חודש שבט הוא שיא העונה של צמחי הבר האכילים - הכרות וליקוט, סיפורים ואגדות.

בישול מאכלים עתיקים מצמחי בר וסדר טו-בשבט מתחת לעצי השקד.

 

3.3.2017 צהלה ושמחה

על היין ומשתאות היין בעת העתיקה.

נכין קונדיטון, אנומלין ואלונטית– משקאות היין הקדומים.

נכיר את המור והאפרסמון ואת היינות שהכינו מהם.

נלקט פרחי עונה אכילים (לא מוגנים) ונכין משתה כיד המלך.

 

7.4.2017 בעקבות סמלי חג הפסח

מדוע אוכלים מצות בפסח ולמה חמור כל כך האיסור, עד כדי עונש כרת לאכול חמץ?.

הכרות עם האזוב שבו משחו את המשקוף והמזוזות וכתישת אזוב.

מה הקשר שבין החזרת לחריין? –הכרות עם המרורים וליקוט.

גדי ושה – עולמם של הרועים וביקור בעדר הצאן.

לסיום נערוך ליל סדר של ימי בית שני, נשתה יין,

נאכל מצות מרורים ו...צלי כבש בתנור פסחים. (מפגש בן 4 שעות)

 

5.5.2017 כרמל וקלי

הכרות עם מבשרי הלחם – הכרמל והקלי.

הכנת כרמל בשדה (חיטה ירוקה קלויה) וקלי – הפופקורן התנכ"י.

ליקוט צימחי סוף חורף

טחינת הקלי לקמח

בישול מאכלי קלי, כרמל וקמח קלי

 

2.6.2017 סוף עונה 

איסוף זרעי מאכל – חרדל, קטניות, שומר סרפד והכנת מאכלים מכל המוצרים שליקטנו.

ליקוט ניצני הצלף – סמל נאות קדומים ומתכון קדום לצלפים.

סיכום ומסיבת סיום הקורס

 

לחצן

 קורס בישול


תאריך 2/06/2017
הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים
עבור לתוכן העמוד